Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu / Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü

Hakkımızda

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, sağlık sektöründe nitelikli insan gücüne olan ihtiyacı karşılamak ve hastalıkların doğru tanı, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla öğrencilerini yetiştiren bir bölümdür. Sağlık hizmetlerinde teknolojik gelişmelerin yanı sıra hastalıkların teşhis ve tedavisi için kullanılan tıbbi cihazlar ve yöntemler, bu alanda yetişmiş nitelikli teknikerlerin önemini arttırmıştır.

Bölümümüz, çeşitli sağlık alanlarında ihtiyaç duyulan uzmanlıklara yönelik eğitim programları sunmaktadır. Anestezi, Elektronörofizyoloji, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programlarında öğrenciler, sektörün taleplerine uygun olarak yetiştirilmektedir.

Bölümümüz, nitelikli akademik kadrosu ve laboratuvar olanaklarıyla öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitim sunmaktadır. Değişen sağlık sorunları ve teknolojik gelişmelere uygun olarak öğrenciler, gerçek uygulama alanlarında deneyim kazanmak için protokolleri olan hastanelerde uygulama yapma olanağına sahiptir. Böylece, mezunlarımız, sektörün gereksinimlerine uygun olarak donanımlı ve sorumluluk sahibi sağlık teknikerleri olarak mezun olmaktadır.

ÇOMÜ Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, öğrencilerine öğrenmeyi öğrenme yeteneği kazandırarak, etik değerlere önem veren, topluma fayda sağlayan ve meslekleri ile ilgili yasal yükümlülükleri bilen duyarlı sağlık teknikerleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Eğer sağlık sektöründe kariyer yapmak ve toplumun sağlığına katkıda bulunmak istiyorsanız, ÇOMÜ Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü size bu konuda sağlam bir temel ve uzmanlık alanları sunarak geleceğe güvenle hazırlanmanızı sağlayacaktır.