Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu / Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Programın Amacı: Bu programın amacı; lise ve dengi okullardan mezun olan öğrencilere tıbbi laboratuvar teknikleri konusunda eğitim vermek ve hastanelerin Patoloji, Biyokimya, Hematoloji, Mikrobiyoloji, İmmünoloji, Parazitoloji, Tıbbi Genetik ve Halk Sağlığı laboratuvarlarında uygulanan teşhise yönelik yöntemleri yürütebilecek, elde edilen bulguları gerektiği gibi düzenleyerek amaca uygun olarak sorumlu hekime ve birime iletilebilecek "Tıbbi Laborant" yetiştirmektedir.

Ülkemiz ve Sektör İçin Önemi: Programımızda kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışacak yetkinlikte, çağdaş sağlık hizmeti anlayışına uygun ve günümüz teknolojisine dair bilgi ve deneyime sahip, iletişim becerileri yüksek, özgüveni tam, Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren; çağdaş, hür ve bilimsel düşünce biçimine, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, laik ve demokrat; bireyin, ailenin ve toplumun gereksinimleri doğrultusunda çalışma bilgisine ve becerisine sahip profesyonel Tıbbi Laborant yetiştirilmektedir.

İstihdam Olanakları: Program mezunlarımız, kamu ya da özel hastanelerin Patoloji, Biyokimya, Hematoloji, Mikrobiyoloji, İmmünoloji, Parazitoloji, Tıbbi Genetik ve Araştırma laboratuvarlarında istihdam edilebilirler. Ayrıca ulusal ve uluslararası bilimsel araştırmalarda da laborant olarak çalışabilirler. Yaşam boyu öğrenme bilinciyle akademik gelişimlerine devam edebilirler.

DGS İle Geçilebilen Bölümler: Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Biyoloji, Biyomühendislik, Biyoteknoloji, Hemşirelik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Sağlık Yönetimi bölümlerinde lisans eğitimlerine devam edebilmektedirler.