Program Amacı: Lise ve dengi okul mezunu öğrencilerden, hastalığın tanı ve tedavisinde önemi gün geçtikçe artan çeşitli radyolojik yöntemleri (Radyografi, Ultrasonografi, Bilgisayarlı tomografi, Manyetik rezonans, v.s) eğitimi süresince edineceği temel tıp ve radyoloji bilgilerinin ve hastane uygulamalarının ışığında kullanabilen, bilgileri gerektiği gibi düzenleyebilen, bunları yaparken kendi ve hasta sağlığı açısından radyasyondan korunma ile ilgili bilgilerini yorumlayıp uygulayabilme tecrübesine ve hekim ile koordinasyon becerisine sahip ''Profesyonel Tıbbi Görüntüleme Teknikeri'' yetiştirmektir.
Ülkemiz ve Sektör için Önemi: Bugün, ülkemizde hemen her hastanenin Radyoloji Bölümü bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, özel görüntüleme merkezlerinin sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle hastanelerde ve özel görüntüleme merkezlerinde eğitilmiş eleman ihtiyacı da artmaktadır.
İstihdam Olanakları: Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümü mezunları devlet, üniversite, özel hastaneleri, özel tıp merkezleri ve özel görüntüleme merkezlerinin Radyoloji departmanlarında eğitimli yardımcı ara eleman olarak tekniker unvanı ile çalışabilmektedirler.
DGS İle Geçiş Yapılabilen Bölümler: Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümlerinde lisans eğitimlerine devam edebilirler.